Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandstichting gooit roet in eten jongerencentrum Meerlo

Geplaatst opzondag 26 september 2021 - 17:08

Door brand kan jongerencentrum Merlin in Meerlo ook nu de coronasluiting voorbij is, voorlopig nog niet open.

Bij de achterdeur van het pand aan de Peschweg ontstond zondagmorgen rond 8:00 uur brand. Aangestoken, schrijft het jongerencentrum zelf op Facebook.

Bank
Vermoedelijk is een oude bank, die een tijd geleden vlakbij de soos stond, tegen de gevel in brand gestoken. "Nadat de brand was geblust zagen we allemaal bankveren (ijzeren veren) bij de deur liggen en ontdekten we dat die bank weg was waar die stond. Het vermoeden is dus dat die bank is verplaatst en tegen de deur aan is gezet en vervolgens aangestoken. Een dag eerder stond die bank immers nog 20 meter verderop" laat penningmeester Jordy Pouwels van het jeugdcentrum weten.

Opgeknapt
OJC Merlin was de afgelopen anderhalf jaar dicht vanwege de coronamaatregelen. In de tussentijd hebben de medewerkers en vrijwilligers het pand verbouwd en opgeknapt, maar een deel van dat werk is nu weer teniet gedaan. Vooral de kelder is zwaar beschadigd. Wanden en spullen zijn zwartgeblakerd, een gesmolten kap van de verlichting hangt als een stuk gesmolten kaas aan het plafond.

Oproep
De mensen achter het centrum zitten niet bij de pakken neer: "We gaan er met man en macht alles aan doen om ons pand weer op te knappen, en gaan er vol voor om 9 oktober open te kunnen." Het jeugdhonk vraagt mensen die iets gezien hebben, zich te melden.

Uitverkocht
De jongerensoos in Meerlo organiseert maandelijks dance-avonden voor jeugd uit de omgeving. Maar sinds het begin van de coronacrisis bleef het stil. Het eerste evenement op de agenda staat voor 9 oktober gepland. De kaarten daarvoor waren al uitverkocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen