Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandstichters jachthaven staan op bewakingsbeelden

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 22:55

Bewakingscamera's hebben beelden gemaakt van de brandstichters in de jachthaven in Ohé en Laak, op 10 december.

Er zijn twee mannen te zien die met jerrycans in de weer zijn, maar ze zijn niet herkenbaar. Na de brandstichting in vijf drijvende villa's vond de politie meer dan 10 lege jerrycans waar een brandbare vloeistof in had gezeten.

Wessem
Ook bij de grote brand op 15 januari in jachthaven Waage Naak in Wessem zijn twee personen gezien, die over een steiger liepen.

Volgens de politie kunnen dat dezelfde brandstichters zijn geweest. De reeks brandstichtingen in Midden-Limburgse watersportcentra begon op 6 december in Herten. Daar gingen enkele boten verloren bij de werf Nautic Krekelberg.

Nieuwe tips
Van deze drie branden staat vast dat ze zijn aangestoken, zo bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Tijdens de uitzending kwamen al 12 nieuwe tips binnen over de zaak.

Bewakingsbeelden Roermond en Ohé en Laak.

Roermond
Dat is nog niet onomstotelijk bewezen bij de grote brand op 16 december in jachthaven Het Steel in Roermond, waarbij veel asbest over het stadscentrum werd verspreid.

Stilstaande auto
De politie heeft ook hier bewakingsbeelden van vrijgegeven. Daarop is onder meer een auto te zien, die een paar minuten voor de brandmelding bij de jachthaven stilstond, met brandende lichten en vermoedelijk draaiende motor. De politie zoekt de bestuurder van die auto. Hij kan verdachte zijn, maar ook getuige.

Ook is de politie op zoek naar de bestuurders van een scooter en een auto die langs de stilstaande wagen reden.

De jerrycans die na de brandstichting in Ohé en Laak werden gevonden.
Foto: Opsporing Verzocht
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bewakingsbeelden Roermond en Ohé en Laak.
30 tips over havenbranden na Opsporing Verzocht
Stijging aantal anonieme tips over brandstichting
OM gaat in hoger beroep in zaak havenbrand Ohé en Laak
Hoofdverdachte havenbrand hoeft niet cel in
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen