Overslaan en naar de inhoud gaan

Branden kostten OCI vorig jaar 69 miljoen dollar

Geplaatst opdinsdag 3 mei 2016 - 6:50

De Geleense fabrikant van kunstmest en melamine OCI Nitrogen heeft vorig jaar enorm veel schade geleden als gevolg van drie branden in september, oktober en november.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Egyptische multinational OCI, eigenaar van de fabrieken op Chemelot.

Drie branden
In september ontstond tijdens onderhoudswerk brand in een nitraatfabriek op Chemelot. In oktober was er ook een brand, die in het verslag niet nader is geduid en in november brak een leiding af in een ammoniakfabriek, waardoor gas in brand vloog. Daar had de hele omgeving last van. Door de branden lagen enkele fabrieken voor kunstmestgrondstoffen in het najaar maandenlang stil.

Lees ook:
- Stoom en overlast na brand Chemelot
- Brand in ammoniakfabriek op Chemelot-terrein

Pas sinds maart dit jaar liggen ze weer vol op stoom. De branden zorgden voor veel omzetverlies, maar het bedrijf is goed verzekerd, meldt topman Nassef Sawiris.

Verzekering
Hoewel diverse fabrieksonderdelen al volledig waren afgeschreven, incasseerde OCI Nitrogen voorlopig bijna 69 miljoen dollar van zijn verzekeraar: 56 miljoen in 2015 en de resterende 13 miljoen dit jaar. Of daarmee alle schade is gedekt, is niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook stoom en overlast na brand Chemelot
Excuses OCI voor overlast brand Chemelot-terrein
Asbest vrijgekomen bij brand Chemelot
Brand in ammoniakfabriek op Chemelot-terrein in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen