Overslaan en naar de inhoud gaan

Branden kostten OCI vorig jaar 69 miljoen dollar

Geplaatst opdinsdag 3 mei 2016 - 6:50

De Geleense fabrikant van kunstmest en melamine OCI Nitrogen heeft vorig jaar enorm veel schade geleden als gevolg van drie branden in september, oktober en november.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Egyptische multinational OCI, eigenaar van de fabrieken op Chemelot.

Drie branden
In september ontstond tijdens onderhoudswerk brand in een nitraatfabriek op Chemelot. In oktober was er ook een brand, die in het verslag niet nader is geduid en in november brak een leiding af in een ammoniakfabriek, waardoor gas in brand vloog. Daar had de hele omgeving last van. Door de branden lagen enkele fabrieken voor kunstmestgrondstoffen in het najaar maandenlang stil.

Lees ook:
- Stoom en overlast na brand Chemelot
- Brand in ammoniakfabriek op Chemelot-terrein

Pas sinds maart dit jaar liggen ze weer vol op stoom. De branden zorgden voor veel omzetverlies, maar het bedrijf is goed verzekerd, meldt topman Nassef Sawiris.

Verzekering
Hoewel diverse fabrieksonderdelen al volledig waren afgeschreven, incasseerde OCI Nitrogen voorlopig bijna 69 miljoen dollar van zijn verzekeraar: 56 miljoen in 2015 en de resterende 13 miljoen dit jaar. Of daarmee alle schade is gedekt, is niet duidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook stoom en overlast na brand Chemelot
Excuses OCI voor overlast brand Chemelot-terrein
Asbest vrijgekomen bij brand Chemelot
Brand in ammoniakfabriek op Chemelot-terrein in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen