Overslaan en naar de inhoud gaan

Branden door blikseminslag in Mook en Siebengewald

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 20:42

Op drie plekken in Noord-Limburg is dinsdagavond brand uitgebroken door blikseminslag.

In Siebengewald brak in twee woningen brand uit, in Mook gebeurde hetzelfde bij een schuur.

Twee huizen
De brandweer laat weten dat in Siebengewald de bliksem insloeg in een woning aan de Anemoonstraat en in een huis aan de Kreeftenheide. In beide straten is bij een aantal huizen de stroom uitgevallen.

Schade Kreeftenheide
Bij dat laatste huis sloeg de bliksem rond 20:15 uur in op het dak, waarna er meteen een uitslaande brand uitbrak. Het dak raakte zwaar beschadigd door de vlammen, de schoorsteen stortte gedeeltelijk in. De vlammen waren vrij snel onder controle, maar de schade is behoorlijk. Onderzocht wordt nog of de woning nog bewoonbaar is.

Straat blank
De tweede brand in Siebengewald brak ongeveer tegelijkertijd uit aan de Anemoonstraat. De bliksem was hier waarschijnlijk ingeslagen in een schoorsteen. De brandweer moest daar de bluswagens in een straat parkeren die blank stond door de overvloedige regenval.

De brand aan de Anemoonstraat in Siebengewald door blikseminslag, 29 mei 2018
Foto: SK-Media

Ook Mook
In Mook ging het om een schuurtje achter een huis aan de Schuttersweg, dat rond 19:45 uur werd geraakt door de bliksem. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd werd.

Foto: SK-Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen