Overslaan en naar de inhoud gaan

Branden door blikseminslag in Mook en Siebengewald

Geplaatst opdinsdag 29 mei 2018 - 20:42

Op drie plekken in Noord-Limburg is dinsdagavond brand uitgebroken door blikseminslag.

In Siebengewald brak in twee woningen brand uit, in Mook gebeurde hetzelfde bij een schuur.

Twee huizen
De brandweer laat weten dat in Siebengewald de bliksem insloeg in een woning aan de Anemoonstraat en in een huis aan de Kreeftenheide. In beide straten is bij een aantal huizen de stroom uitgevallen.

Schade Kreeftenheide
Bij dat laatste huis sloeg de bliksem rond 20:15 uur in op het dak, waarna er meteen een uitslaande brand uitbrak. Het dak raakte zwaar beschadigd door de vlammen, de schoorsteen stortte gedeeltelijk in. De vlammen waren vrij snel onder controle, maar de schade is behoorlijk. Onderzocht wordt nog of de woning nog bewoonbaar is.

Straat blank
De tweede brand in Siebengewald brak ongeveer tegelijkertijd uit aan de Anemoonstraat. De bliksem was hier waarschijnlijk ingeslagen in een schoorsteen. De brandweer moest daar de bluswagens in een straat parkeren die blank stond door de overvloedige regenval.

De brand aan de Anemoonstraat in Siebengewald door blikseminslag, 29 mei 2018
Foto: SK-Media

Ook Mook
In Mook ging het om een schuurtje achter een huis aan de Schuttersweg, dat rond 19:45 uur werd geraakt door de bliksem. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd werd.

Foto: SK-Media
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen