Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandbrief verpleegkundige: 'Blijf alsjeblieft binnen'

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 7:02

Een verpleegkundige van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen heeft een brandbrief over het coronavirus geschreven. Met haar brief wil ze iedereen op het hart drukken om binnen te blijven.

'Zorg ervoor dat wij met z’n alle dit virus onder controle krijgen', zo valt er te lezen in de brief, die door lokale nieuwssite Parkstad Actueel is gepubliceerd.

Machteloos gevoel
Verpleegkundige Jill Peters werkt op de twaalfde etage van het Heerlense ziekenhuis. Deze afdeling is speciaal ingericht voor coronapatiënten. Ze ziet dus dagelijks wat de ziekte teweegbrengt. 'Een deel van de patiënten die op de afdeling liggen zijn ziek, echt ziek', schrijft ze. 'Het doet mij pijn als ik zie dat de patiënt vecht, maar dit gevecht niet gaat winnen. Als verpleegkundige voel ik mij machteloos.'

Maatregelen
Het is Peters dan ook een doorn in het oog dat mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden. 'Niet iedereen heeft een beeld van de situatie achter de gesloten deuren. Daarom wil ik jullie via deze weg vertellen dat het absoluut geen ‘gewoon griepje’ is', schrijft de verpleegkundige in de emotionele brief. Daarom drukt ze iedereen nogmaals op het hart om binnen te blijven.

Lees ook: Coronapatiënt Ron thuis: 'Heb nu een stuk meer lucht'

Indrukwekkend filmpje
Steindenaar Ron de Rooy deelde eind vorige week een indrukwekkend filmpje vanuit het ziekenhuisbed in Zuyderland in Sittard-Geleen. Daarop was te zien hoe beroerd hij was door het coronavirus. Zijn filmpje maakte veel indruk en gaf mensen een beeld wat de ziekte met je doet. Inmiddels is de 41-jarige De Rooy weer thuis.

Lees hier alles over het coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen