Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandbrief om tekort aanpak huiselijk geweld

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 6:46

De aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in Zuid-Limburg Veilig Thuis komt structureel miljoenen tekort.

Door een steeds maar groeiend eisenpakket zonder dat ook het budget omhoog gaat, is er een gat in de begroting ontstaan van 6,5 miljoen euro.

Brandbrief
In een brandbrief hebben de 16 deelnemende gemeenten een gesprek aangevraagd met minister De Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de hoop dat het Rijk helpt met het oplossen van de problemen. De overheid moet volgens de gemeenten meer duidelijkheid geven over het geld dat beschikbaar is en wat daar allemaal mee gedaan moet worden.

Bijspringen
Eerder sprong de regio nog zelf bij, maar daarmee kunnen volgens de gemeenten de huidige problemen niet meer worden opgelost. De gemeenten werken in Veilig Thuis samen met onder meer politie, en Oopenbaar Minsterie (OM).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen