Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandbrief om tekort aanpak huiselijk geweld

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 6:46

De aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in Zuid-Limburg Veilig Thuis komt structureel miljoenen tekort.

Door een steeds maar groeiend eisenpakket zonder dat ook het budget omhoog gaat, is er een gat in de begroting ontstaan van 6,5 miljoen euro.

Brandbrief
In een brandbrief hebben de 16 deelnemende gemeenten een gesprek aangevraagd met minister De Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de hoop dat het Rijk helpt met het oplossen van de problemen. De overheid moet volgens de gemeenten meer duidelijkheid geven over het geld dat beschikbaar is en wat daar allemaal mee gedaan moet worden.

Bijspringen
Eerder sprong de regio nog zelf bij, maar daarmee kunnen volgens de gemeenten de huidige problemen niet meer worden opgelost. De gemeenten werken in Veilig Thuis samen met onder meer politie, en Oopenbaar Minsterie (OM).

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV