Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand zorgcentrum: bewoners radeloos zonder scootmobiel

Geplaatst opzaterdag 22 december 2018 - 15:15

Acht bewoners die door de brand zaterdagmorgen in de berging van woonzorgcentrum Zuyderhof in Weert hun scootmobiel in vlammen zagen opgaan, zitten met hun handen in het haar zonder hun vervoersmiddel, vlak voor de feestdagen.

Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat in de berging, waar deze scootmobielen en elektrische fietsen aan de accu hangen, van het zorgcentrum aan het Sint Jozefhof brand uitbrak.

Geen raad
​In het woonzorgcomplex wonen veel hulpbehoevende ouderen waar een groot aantal bewoners noodgedwongen een scootmobiel heeft. Bewoonster Esther Claessen weet haar geen raad zonder scootmobiel. Door haar slechte gezondheid kan zij zonder dit vervoermiddel de deur niet uit. Een goede vriendin doet nu haar boodschappen, maar ze weet dat zeven anderen nu door de brand ook zonder scootmobiel zitten en vooral rond de feestdagen is dat een groot probleem, omdat veel bewoners naar familie gaan.

Lees ook: Zorgcentrum Weert deels ontruimd vanwege brand

Video: Weertdegekste.nl/L1

Verbeteringen
Fred Saelmans van de bewonerscommissie gaat na de twee branden in de berging in overleg om verbeteringen aan te brengen rond de brandveiligheid. "De scootmobielen staan wel los gekoppeld, maar omdat deze branden in korte tijd zijn geweest verwachten we toch wel dat er verbeteringen kunnen worden toegebracht."

Wonen Limburg, dat eigenaar is van het pand, laat aan L1 weten binnenkort met iedere getroffen bewoner om de tafel te gaan zitten om te kijken naar een oplossing.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen