Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in woning in Swalmen: geen gewonden

Geplaatst opzondag 13 september 2020 - 0:15

De brandweer is zaterdagavond laat in actie moeten komen voor een brand in een huis in Swalmen.

De brand brak iets voor 23:00 uur uit in de twee-onder-een-kapwoning aan de Prinses Marijkestraat.

Uit huis
De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. Het vuur op de eerste verdieping werd ontdekt door een buurtgenoot. Hij zag zwarte rook uit een raam op de bovenverdieping komen. De omwonende waarschuwde de brandweer en de buren die zich vervolgens in veiligheid konden brengen.

Hoogwerker
Het was eerst niet duidelijk of de bewoners nog in huis waren. Daarom schaalde de brandweer op naar middelbrand. Een hoogwerker werd ingezet om de brand op de eerste verdieping te kunnen blussen. De brandweer meldde ruim een uur na de melding dat de brand onder controle is.

Schade
De woning liep behoorlijke schade op. De bewoners kunnen de nacht niet in hun huis doorbrengen. De naastgelegen woning werd geventileerd en uit metingen is gebleken dat er geen schadelijke stoffen vrij zijn gekomen. Deze bewoners konden weer terug naar huis.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen