Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brand in voormalig hotel Nederweert

Geplaatst opmaandag 25 maart 2019 - 2:48

De brandweer is in de nacht van zondag op maandag uitgerukt voor een brand in een voormalig hotel aan de Rijksweg N266 in Nederweert.

De weg was vanwege de inzet van de brandweer gedeeltelijk afgesloten.

Volgens de brandweer was het vuur fel en is veel brand- en rookschade veroorzaakt aan het pand, dat gerenoveerd werd.

Voorbijganger
Het vuur brak rond 02:15 uit. Een fietser die op weg naar huis was van de kroeg zag rook uit het gebouw komen en belde de hulpdiensten.

Lastig
Door de flinke rookontwikkeling kostte het veel moeite om de brand te lokaliseren. Uiteindelijk bleek deze te zijn uitgebroken onder een houten vloer die de kelder van de begane grond scheidt.

Rookvrij
Het sein 'brand meester' werd om 03:55 uur gegeven, waarna de brandweerlieden nog een tijd bezig zijn geweest, om het pand vrij te maken van rook. De politie stelt samen met het team 'brandonderzoek' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord,een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Grote inzet
Al snel werd opgeschaald naar een zogenoemde middelbrand en daarna rap naar een grote brand. De brandweer was met veel materieel ter plaatse. Ook werd er uit voorzorg een ambulance opgeroepen. Uiteindelijk raakte niemand gewond.

Vanwege de rookontwikkeling werd omwonenden geadviseerd hun deuren en ramen gesloten te houden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen