Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand verffabriek: geen gevaarlijke stoffen

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 7:00

Bij het chemicaliënbedrijf Nouryon in Herkenbosch is woensdagochtend brand uitgebroken. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen door de brand vrijgekomen.

De brand brak rond 6:50 uur uit in een silo aan de Lispinweg.

Geen gevaarlijke stoffen
De brandweer was snel ter plaatse bij het bedrijf dat zich specialiseert op het gebied van verf, lakken en specialistische chemicaliën. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

Interne sproeiers
In de silo bevond zich duizend kilogram poederconcentraat. Om een stofexplosie te voorkomen is de brand met interne sproeiers in de silo geblust. De brand was rond 09:20 onder controle, maar het blussen gaat volgens de brandweer nog geruime tijd duren.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen