Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Valkenburg: Twee panden gesloopt

Geplaatst opzondag 1 augustus 2021 - 9:59

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee leegstaande panden aan de Plenkertstraat in Valkenburg volledig verwoest. Alleen de gevels staan nog overeind. Vanwege instortingsgevaar worden beide gebouwen zondag gesloopt.

Een groot deel van de Plenkertstraat heeft tijdelijk geen gastoevoer vanwege de sloop.

Asbest
Een aannemer is zondagochtend begonnen met de afbraak van de gevelresten van de woning en het naastgelegen pand. Na een eerste inspectie is er zondagmiddag asbest aangetroffen in de ruïne, al heeft zich dat volgens de gemeente niet verder verspreid. Om dat op te ruimen is het deel van de Plenkertstraat tussen de Emmalaan en de Polfermolen afgesloten. Die afsluiting duurt waarschijnlijk tot zondagavond.

Geen onderzoek
De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand en sluit brandstichting niet uit. Daan Prevoo, burgemeester Valkenburg, schat in op basis van gesprekken met politie en brandweer dat er sprake is van brandstichting. Het is voor de brandweer niet mogelijk onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. "Direct na de brand was het pand te instabiel en na de sloop is er niets meer te zien", vertelt de brandweer.

Veel rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio riep mensen op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook. Rond 4:55 uur was de brand onder controle. Het was de brandweer gelukt om de brand te beperken tot de leegstaande panden.

Lees ook: Grote brand in leegstaand winkelpand Valkenburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen