Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand smeekt bierdrinkers kratjes in te leveren

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2020 - 5:55

De Brand brouwerij in Wijlre heeft een oproep gedaan aan alle bierliefhebbers om lege kratten snel in te leveren bij de winkel.

Momenteel bestaat er een nijpend tekort aan kratten en dreigt de bierbrouwer niet alle drank uit te kunnen venten die het produceert.

Thuis drinken
"Nee, het is geen marketingstunt. Het is echt zo", bezweert Menno van der Vlist van moedermaatschappij Heineken. Volgens de woordvoerder verkoopt Brand als een tierelier. "We hebben pas een prijs gewonnen voor Brand bier en daarmee veel reclame gemaakt. Dat sloeg enorm aan. Daarbij komt dat vanwege de coronacrisis mensen veel vaker thuis bier drinken dan in het café."

Extra kratten
Om het tekort snel aan te vullen, heeft Brand intussen 50.000 extra kratten besteld. Van de Vlist: "Voor alle duidelijkheid: het gaat niet zozeer om de flessen maar om de plastic kratten waar we om zitten te springen."

Volgens hem is vorige week de knoop doorgehakt om een oproep te doen aan de consumenten om de brouwer uit de brand te helpen. "Vooral aan mensen in Limburg en Brabant, waar we doorgaans veel liefhebbers van Brand hebben."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen