Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Sittard onder controle, treinverkeer tijdelijk stil

Geplaatst opzondag 2 oktober 2016 - 9:41

De brand die zaterdagnacht woedde in een paardenstal aan de Rijksweg Noord in Sittard, had de brandweer na een halfuur onder controle.

Dat meldt de brandweer. Omdat de paardenstal dicht bij de spoorlijn tussen Sittard en Roermond ligt, werd het verkeer tijdelijk stilgelegd.

Dieren veilig
De brand brak uit rond middernacht. In de stal waren ongeveer 20 paarden en nog enkele konijnen, geiten, kippen en duiven. De meeste dieren bleven ongedeerd. Hoewel de paarden zelf uit de stal konden vluchten, raakten sommige lichtgewond.

Asbest
In het dak van de paardenstal zat asbest verwerkt. Dat is in de nabije omgeving terechtgekomen.

Lees ook: Paarden met brandwonden na grote brand in stal Sittard

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asbest vrijgekomen bij brand Maastricht
Asbest vrij bij brand Beatrixhaven in Maastricht
Nablussen brand Venray
Brandweer rondt nablussen van brand in Venray af
Brand jachthaven Roermond onder controle
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen