Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in schuur met gasflessen in Munstergeleen

Geplaatst opzondag 3 juli 2016 - 21:24

Een tuinhuisje met daarin enkele gasflessen en een groter aantal asbestplaten is zondagavond uitgebrand in Munstergeleen.

De brand aan de Holleweg brak rond 20:30 uur uit na een ongeluk met een gasfles. Niet alleen het tuinhuisje liep schade op, ook enkele coniferen vielen ten prooi aan de vlammen.

Asbest
Bij de brand midden in een woonwijk kwam ook asbest vrij. Om het brandweerpersoneel te beschermen, is er een ontsmettingsruimte opgezet. De omgeving werd afgezet. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Omwonenden
De asbest is mogelijk verspreid geraakt. De bewoners van 40 adressen in de omgeving van de brand krijgen in de loop van de nacht een brief in huis, met verdere informatie over de verspreiding van asbest in de omgeving. Een gespecialiseerd bedrijf komt de asbest opruimen.

Foto: Maurice Kusters
Foto: Etienne Zegers

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asbest vrijgekomen bij brand in schuurtje Munstergeleen
Tientallen jerrycans gedumpt bij Munstergeleen
Straat afgezet na gaslek in Munstergeleen
Brandweer uit bed gepiept voor brandend busje
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen