Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in schuur met gasflessen in Munstergeleen

Geplaatst opzondag 3 juli 2016 - 21:24

Een tuinhuisje met daarin enkele gasflessen en een groter aantal asbestplaten is zondagavond uitgebrand in Munstergeleen.

De brand aan de Holleweg brak rond 20:30 uur uit na een ongeluk met een gasfles. Niet alleen het tuinhuisje liep schade op, ook enkele coniferen vielen ten prooi aan de vlammen.

Asbest
Bij de brand midden in een woonwijk kwam ook asbest vrij. Om het brandweerpersoneel te beschermen, is er een ontsmettingsruimte opgezet. De omgeving werd afgezet. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Omwonenden
De asbest is mogelijk verspreid geraakt. De bewoners van 40 adressen in de omgeving van de brand krijgen in de loop van de nacht een brief in huis, met verdere informatie over de verspreiding van asbest in de omgeving. Een gespecialiseerd bedrijf komt de asbest opruimen.

Foto: Maurice Kusters
Foto: Etienne Zegers

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asbest vrijgekomen bij brand in schuurtje Munstergeleen
Tientallen jerrycans gedumpt bij Munstergeleen
Brandweer uit bed gepiept voor brandend busje
Straat afgezet na gaslek in Munstergeleen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen