Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in papiercontainer bij NLW Groep Venray

Geplaatst opdinsdag 13 april 2021 - 15:57

Bij het gebouw van NLW Groep in Venray is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een papiercontainer. Daarbij komt redelijk wat rook vrij.

De brandweer is met een blusauto ter plaatse. Het vuur brak kort voor half drie uit.

Perscontainer
Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een 'perscontainer'; dat is een container waarin het papier met een druk op de knop samen wordt geperst, zodat er daarna nog meer papier bij kan. De brand levert weinig gevaar op voor de directe omgeving, omdat de container niet tegen een gebouw van het maatschappelijk werkbedrijf aan de Smakterweg aan staat.

Om de inhoud van de container goed te kunnen blussen, wordt de lading er eerst uit gehaald. Anders kan het papier door blijven smeulen.

Niemand gewond
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Waardoor het papier in brand is gevlogen, kon de brandweer nog niet zeggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen