Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand palletfabriek Brunssum onder controle

Geplaatst opwoensdag 4 maart 2020 - 1:04

De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven voor de grote brand op industrieterrein Kranenpool in Brunssum.

Het nablussen heeft nog de hele nacht geduurd. Met een shovel wordt al het nasmeulend materiaal bijeen geschoven, zodat het gecontroleerd kan uitbranden.

Grote brand
De brand brak rond 21:00 uur uit op het terrein van het bedrijf Frans Bastin Pallets in een stapel hout. De gebouwen in de omgeving zijn gespaard gebleven. Het naastgelegen militaire depot heeft geen schade opgelopen en is volgens een woordvoerder van de brandweer nooit in gevaar geweest.

De brand smeult woensdag nog na:

Video: L1


Duitse hulp
De brandweer schaalde snel na de eerste melding op. Verschillende korpsen uit de omgeving hielpen mee om de brand te bestrijden, waaronder korpsen uit Duitsland. Ook werd de crashtender, ook wel blusreus genoemd, van de NAVO-vliegbasis in het Duitse Geilenkirchen ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

Geen gewonden
De brand was in de wijde omtrek te zien. Ook kwam er veel rook vrij. Het is nog niet duidelijk hoe de brand in de palletopslag heeft kunnen ontstaan. Bij de brand raakte niemand gewond.

Bekijk beelden uit de nacht van dinsdag op woensdag:

Video: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen