Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand op scheepswerf in Herten geblust

Geplaatst opzondag 7 december 2014 - 2:07

De brandweer heeft de brand op een scheepswerf in Herten onder controle. Iets voor middernacht werd het sein brand meester gegeven.

De brandweer kreeg zaterdagavond rond 22:40 uur een melding binnnen van de eigenaar van de scheepswerf aan de Hertenerwerg dat een boot in brand stond.

Lees ook: Meerdere boten in brand op werf in Herten

Ontruiming van werf
De brand sloeg al snel over op twee andere boten en omdat er nog ruim tweehonderd boten op de werf lagen besloot de brandweer al snel op te schalen.
Omdat bij de brand veel rook vrijkwam zijn de eigenaar, die op het terrein woont, en de bewoners van zeven andere appartementen tijdelijk uit hun woningen gehaald.

Nablussen
Nadat iets voor middernacht het sein brand meester klonk, konden de bewoners nadat hun woningen gecontroleerd waren weer terug naar hun huizen. De brandweer is nog wel enige tijd bezig met nablussen.

Diesel in weiland
Ook moet er nog gekeken worden naar de gevolgen voor het milieu. Met het bluswater is namelijk ook diesel in een nabijgelegen weiland terechtgekomen. De gemeente Roermond en de eigenaren van de grond en de werf zullen samen een oplossing zoeken voor dit probleem, laat de brandweer weten.

Politie doet onderzoek
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel blijft te politie onderzoek doen om de reden te achterhalen.

L1
L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dak van voormalig bejaardenhuis in Herten in lichterlaaie
Brand jachthaven Wessem bij Opsporing Verzocht
Drie van de vier branden bij jachthavens aangestoken
Meerdere boten in brand op werf in Herten
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen