Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand op Brunssummerheide: 'Nog uren nablussen'

Geplaatst opmaandag 14 juni 2021 - 14:09

De brandweer is maandag voor meerdere branden uitgerukt naar de Brunssummerheide.

De brandweer meldt rond 15:10 uur dat de brand onder controle is. De drie brandhaarden hadden een oppervlakte van 1000 tot 1500 m2.

Nablussen
Het nablussen zal nog meerdere uren duren omdat het bluswater 30 tot 40 centimeter in de aarde moet doordringen.

Vanaf de N300, de Parkstad Buitenring, was een rookpluim te zien in het natuurgebied. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen aanwezig.

Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog onbekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen