Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand na explosie in appartementencomplex Kerkrade

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 12:24

Een aantal woningen in Kerkrade is ontruimd na een brand in een appartementencomplex aan de Bosveldstraat. De brand is na een explosie ontstaan.

Volgens omwondenden was de man aan het sleutelen aan de gaskraan in de meterkast. De man was pas kort geleden ingetrokken in het appartement.

Kat
De bewoner is vervolgens met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Aken. Een kat is door de brandweer in veiligheid gebracht.

Ontruimd
Uit voorzorg was het complex ontruimd. Ook werd een deel van de straat afgezet. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Nadat de brandweer het vuur gedoofd had, konden de buren weer naar huis.

Onderzoek
Een team van de recherche onderzoekt de brand verder.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen