Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Meinweg niet opnieuw opgelaaid, rookoverlast minder

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 7:39

Vijf pelotons van de brandweer hebben in de nacht van woensdag op donderdag de brand in natuurgebied De Meinweg bewaakt. Het vuur is niet opnieuw opgelaaid en de rookoverlast is inmiddels sterk afgenomen.

Ook is de wind enigszins gedraaid, vertelde woordvoerder Rick Krosenbrink van de Veiligheidsregio Limburg-Noord donderdagochtend op L1 Radio.

Luchtmacht
Drie helikopters van de luchtmacht zullen donderdagochtend weer helpen met het nablussen van de natuurbrand. Het gaat om twee Chinook-helikopters en een kleinere Cougar-helikopter. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio maakt dit zwaar materieel het belangrijkste verschil.

De beide Leopard-tanks van het leger die de afgelopen dagen voor een brede brandgang hebben gezorgd, kunnen naar huis.

Drone
Er vliegt een infrarood-drone boven het gebied om kleine brandhaartjes op te sporen, zodat deze hotspots direct geblust kunnen worden. Vanwege de extreme droogte kan één vonkje voor een nieuwe brandhaard zorgen die de natuurbrand doet oplaaien.

Brand Tienray
De capaciteit van de brandweer werd in de nacht van woensdag op donderdag wel op de proef gesteld. Een zeer grote natuurbrand in Tienray vroeg extra mankracht. Maar deze brand is inmiddels onder controle.

Lees ook: Grote brand Tienray: tweede natuurbrand Horst aan de Maas

Herkenbosch
De ruim 4.000 inwoners van Herkenbosch die in de nacht van dinsdag op woensdag werden geëvacueerd, mogen voorlopig nog niet terug naar huis. Er zit nog steeds te veel koolmonoxide in de lucht. Waarschijnlijk komt er pas donderdag na de middag meer duidelijkheid voor de bewoners.

Dat besluit hangt af van het succes van de nabluswerkzaamheden met de Chinook-helikopters.

Natuurbrand
De natuurbrand in De Meinweg woedt al sinds maandag en wordt bestreden door brandweerkorpsen uit Nederland, Duitsland en België.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen