Volkslied Herkenbosch (5 mei 2020)

Inwoners Herkenbosch zingen voor hulpverleners

De vijf coupletten van het Hirkebosjer Volkslied klonken dinsdagavond net na achten vanaf verschillende opritten en vanuit deuropeningen. Het gezang was bedoeld als eerbetoon aan alle hulpverleners die zich hebben ingezet bij de Meinwegbrand en de daarop volgende evacuatie van het dorp.

Loadmaster chinook (23 apr 2020)
Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en Chinooks

Twee grote natuurbranden die moeilijk te bestrijden zijn: de Veiligheidsregio zag zich genoodzaakt om de land- en luchtmacht in te schakelen.

Brand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (21 apr 2020)
Burgemeester 'super tevreden' over evacuatie Herkenbosch

Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen is 'super tevreden' over het verloop van de evacuatie van Herkenbosch vanwege de grote natuurbrand op de Meinweg. Ook is ze erg onder de indruk van alle hulp die de brandweer heeft gekregen uit binnen- en buitenland.

Brand natuurbrand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (21 apr 2020)
Brand Meinweg: vrees voor aantrekkende windsnelheden

De brandweer houdt er rekening mee dat de brand in natuurgebied De Meinweg woensdagmiddag opnieuw oplaait door hardere wind.

Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)
Evacuatie Herkenbosch: 175 inwoners in opvanglocatie

Maar weinig evacu├ęs uit Herkenbosch hebben gebruik gemaakt van de beschikbaar gestelde opvanglocaties. Volgens de Veiligeidsregio verblijven 175 inwoners in een opvanglocatie.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten