Volkslied Herkenbosch (5 mei 2020)

Inwoners Herkenbosch zingen voor hulpverleners

De vijf coupletten van het Hirkebosjer Volkslied klonken dinsdagavond net na achten vanaf verschillende opritten en vanuit deuropeningen. Het gezang was bedoeld als eerbetoon aan alle hulpverleners die zich hebben ingezet bij de Meinwegbrand en de daarop volgende evacuatie van het dorp.

Loadmaster chinook (23 apr 2020)
Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en Chinooks

Twee grote natuurbranden die moeilijk te bestrijden zijn: de Veiligheidsregio zag zich genoodzaakt om de land- en luchtmacht in te schakelen.

Brand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (21 apr 2020)
Burgemeester 'super tevreden' over evacuatie Herkenbosch

Burgemeester Monique de Boer van Roerdalen is 'super tevreden' over het verloop van de evacuatie van Herkenbosch vanwege de grote natuurbrand op de Meinweg. Ook is ze erg onder de indruk van alle hulp die de brandweer heeft gekregen uit binnen- en buitenland.

Brand natuurbrand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch (21 apr 2020)
Brand Meinweg: vrees voor aantrekkende windsnelheden

De brandweer houdt er rekening mee dat de brand in natuurgebied De Meinweg woensdagmiddag opnieuw oplaait door hardere wind.

Evacuatie Herkenbosch (21 apr 2020)
Evacuatie Herkenbosch: 175 inwoners in opvanglocatie

Maar weinig evacués uit Herkenbosch hebben gebruik gemaakt van de beschikbaar gestelde opvanglocaties. Volgens de Veiligeidsregio verblijven 175 inwoners in een opvanglocatie.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten