Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand manege: Stacey (9) ontroostbaar om verlies 'Noodle'

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 16:36

Via een app-berichtje van een vriendinnetje kreeg Stacey Covents (9) uit Brunssum het slechte nieuws. Ook pony 'Noodle' heeft de grote brand in manege de Passart in Heerlen niet overleefd.

Vader Ken Covents heeft thuis een ontroostbare dochter. Noodle was de vaste rijpony van Stacey. Ze verzorgde het paardje ook. Tijdens de brand in Manege Passart zijn tien paarden omgekomen; elf paarden overleefden het drama.

Zadels
Daags na de brand is het een komen en gaan van betrokkenen bij de manege in Heerlen. Iemand loopt met een zadel en teugels in de armen. De rij-spullen worden in een auto geladen. Even later verlaat een trailer met twee paarden het terrein; de dieren hebben de brand overleeft. Voor de oprit staan beveiligers om ongewenst bezoek tegen te houden en als het nodig is het verkeer te regelen aan de Passartweg.

Video: L1

Lees ook: Grote brand in manege: tien paarden omgekomen, elf gered

Brand manege Passartweg Heerlen (9 feb 2020)
Foto: Nick Houben

Niet van ons
Covents laat een foto zien op zijn telefoon. Een zichtbaar gelukkige dochter Stacey zit op de bruine pony met lichte manen. "Noodle is niet van ons, maar zo voelde het wel. Zeker voor Stacey."

"Verschrikkelijk"
Een vrouw is samen met haar schoondochter naar de manege gereden. Thuis hebben ze paarden. Ze willen hun medeleven tonen aan de gedupeerden. Voor even mochten ze het terrein op. "Dit is echt verschrikkelijk. We voelen heel erg mee met deze mensen. Het verlies van een dierbaar paard is onvoorstelbaar erg."

Burgervader
"Ze zijn in shock." Burgemeester Emile Roemer heeft paardenbezitters gesproken en gezien. Veel kan hij niet doen. "Een burgervader zijn op dit moment, is alles." Wel vertelt hij dat de gemeente zo goed mogelijk probeert te helpen. "Wat we kunnen regelen, doen we."

Fijne manege
Hoe het verder gaat met dochter Stacey en het pony-rijden is nog niet duidelijk. Vader Ken: "We komen hier zo graag. Het is echt een heel fijne manege, heel ontspannen. Ze kijken nooit zo op de klok als Stacey kwam rijden. Het het was echt 'haar' pony.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen