Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Maasbree: 'Met flink wat kabaal uit bed gehaald'

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 10:13

Bij de loodsbrand in Maasbree in de nacht van dinsdag op woensdag bleef het naastgelegen huis gespaard. "Er was lichte paniek, want het vuur ging richting ons huis."

Dat zegt bewoonster Gina Pijnenburg die nog niet sliep toen de brand in de loods van het bedrijf Truckerparts aan Hulsingbroek uitbrak.

Genoeg kabaal
"Ik werd gealarmeerd door mensen die gelukkig zo alert waren en aan de deur stonden", vertelt Gina, het nichtje van de eigenaar van het bedrijf, in de L1 Ochtendshow. "Ze maakten genoeg kabaal om mij uit bed te krijgen." Ondertussen was 112 al gebeld. "Wij hebben de poort opengezet, zodat de brandweer meteen ter plekke kon komen. Een bedrijfsbus die er nog stond, hebben we nog weg kunnen halen." De loods van ongeveer 120 vierkante meter en een vrachtwagen zijn wel door de vlammenzee verwoest.

Lees ook: Brand Maasbree: loods en truck verwoest

Niks raars
Eigenaar Ron Pijnenburg, die niet bij zijn bedrijf woont, kreeg een telefoontje over de brand. "Ik ben de auto ingesprongen en heel snel hier naartoe gereden." Wat de oorzaak van de brand is bij het bedrijf dat aan demontage van vrachtwagens doet, is nog een raadsel. "In de nacht van dinsdag op woensdag hebben we de camerabeelden bekeken, en daar kunnen we niks raars op zien. Het begon spontaan te branden."

Een woordvoerder van de brandweer geeft aan dat ze niet uitgaan van brandstichting. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen