Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in loods waar drugsafval werd gevonden onder controle

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 20:21

De brand die woensdagavond uitbrak in een verlaten bedrijfsgebouw aan de Kranenpool in Brunssum, is onder controle.

Het gaat om de loods waar vorige week donderdag 35.000 liter afval van synthetische drugsproductie is gedumpt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Video L1

Zwarte pluimen
Er kwam veel rook vrij, waardoor de zwarte pluimen vanaf ver te zien waren. Door de rookontwikkeling konden omwonenden mogelijk overlast ondervinden. Daarom luidde het advies om de ventilatie af te sluiten en ramen en deuren te sluiten.

Asbest
De brand trok veel bekijks. Er werden enkele afzettingen gemaakt zodat hulpdiensten hun werk konden doen. De politie waarschuwde omwonenden om vooral niet te komen kijken. Er zou volgens de politie asbest zijn vrijgekomen, maar dat kon de veiligheidsregio niet bevestigen.

Hinder door afval
De melding van de brand kwam rond 20:00 uur binnen. Na tien minuten werd er opgeschaald naar 'grote brand'. Met onder meer drie tankautospuiten werd geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Zo werden ook brandweerkorpsen uit Schinveld en Kerkrade gealarmeerd om assistentie te verlenen. "Omdat het pand kelders bevat, maakte het wat lastiger om de brand te blussen. We moesten goed kijken hoe we dit het beste konden aanpakken. Daarnaast werd de bestrijding bemoeilijkt doordat er nog veel puin in de loods lag. Denk hierbij aan plastic, hout en karton", meldde de woordvoerder.

Omstreeks 22:00 uur was de brand in de loods onder controle. De brandweer is nog wel bezig met nablussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is vooralsnog onbekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen