Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in loods waar drugsafval werd gevonden onder controle

Geplaatst opwoensdag 9 juni 2021 - 20:21

De brand die woensdagavond uitbrak in een verlaten bedrijfsgebouw aan de Kranenpool in Brunssum, is onder controle.

Het gaat om de loods waar vorige week donderdag 35.000 liter afval van synthetische drugsproductie is gedumpt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Video L1

Zwarte pluimen
Er kwam veel rook vrij, waardoor de zwarte pluimen vanaf ver te zien waren. Door de rookontwikkeling konden omwonenden mogelijk overlast ondervinden. Daarom luidde het advies om de ventilatie af te sluiten en ramen en deuren te sluiten.

Asbest
De brand trok veel bekijks. Er werden enkele afzettingen gemaakt zodat hulpdiensten hun werk konden doen. De politie waarschuwde omwonenden om vooral niet te komen kijken. Er zou volgens de politie asbest zijn vrijgekomen, maar dat kon de veiligheidsregio niet bevestigen.

Hinder door afval
De melding van de brand kwam rond 20:00 uur binnen. Na tien minuten werd er opgeschaald naar 'grote brand'. Met onder meer drie tankautospuiten werd geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Zo werden ook brandweerkorpsen uit Schinveld en Kerkrade gealarmeerd om assistentie te verlenen. "Omdat het pand kelders bevat, maakte het wat lastiger om de brand te blussen. We moesten goed kijken hoe we dit het beste konden aanpakken. Daarnaast werd de bestrijding bemoeilijkt doordat er nog veel puin in de loods lag. Denk hierbij aan plastic, hout en karton", meldde de woordvoerder.

Omstreeks 22:00 uur was de brand in de loods onder controle. De brandweer is nog wel bezig met nablussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is vooralsnog onbekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen