Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in loods champignonkwekerij in Ysselsteyn

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 6:48

In een loods van een oude champignonkwekerij in Ysselsteyn is woensdag in alle vroegte brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 4:30 uur opgetrommeld om naar het agrarisch bedrijf aan de Timmermannsweg te gaan.

Verwoest
De brand werd een half uur later opgeschaald naar middelbrand. De loods, waar voorheen een champignonkwekerij was gevestigd, is nu verdeeld in compartimenten die gehuurd worden voor de opslag van materialen. De brand begon in het achterste gedeelte van de loods. In deze ruimte stonden enkele auto's. Dit compartiment liep flinke schade op. Hoe groot de schade in andere ruimtes is, wordt nog geïnventariseerd. De brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rest van de loods.

Asbest
Het sein brand meester werd tegen 7:00 uur gegeven. De brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Alleen op het perceel van de loods is wat vrijgekomen asbest neergedaald.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen