Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in loods champignonkwekerij in Ysselsteyn

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 6:48

In een loods van een oude champignonkwekerij in Ysselsteyn is woensdag in alle vroegte brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 4:30 uur opgetrommeld om naar het agrarisch bedrijf aan de Timmermannsweg te gaan.

Verwoest
De brand werd een half uur later opgeschaald naar middelbrand. De loods, waar voorheen een champignonkwekerij was gevestigd, is nu verdeeld in compartimenten die gehuurd worden voor de opslag van materialen. De brand begon in het achterste gedeelte van de loods. In deze ruimte stonden enkele auto's. Dit compartiment liep flinke schade op. Hoe groot de schade in andere ruimtes is, wordt nog geïnventariseerd. De brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rest van de loods.

Asbest
Het sein brand meester werd tegen 7:00 uur gegeven. De brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Alleen op het perceel van de loods is wat vrijgekomen asbest neergedaald.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen