Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in locomotief: treinverkeer Venlo lag uren plat

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:12

De brandweer is vrijdagmorgen massaal uitgerukt voor een locomotief die in brand is gevlogen op het centraal station in Venlo. Hierdoor lag het treinverkeer rondom Venlo uren plat.

De brand ontstond rond 06:55 uur.

Stootblok
Volgens een woordvoerder van de brandweer is de Duitse locomotief tegen een stootblok gereden. Een stootblok dient als blokkade op het spoor, zodat treinen op het station niet door kunnen schieten. Bij de botsing zou een gasleiding zijn geraakt waarna een gasbrand in het voorste gedeelte van de locomotief is ontstaan.

Gevaarlijke stoffen
De brandweer schaalde binnen tien minuten flink op. Daarnaast werd een ambulance uit voorzorg gealarmeerd. De machinist zat in de trein en is volgens de brandweerwoordvoerder niet gewond geraakt. Ook laat de brandweer weten dat de locomotief geen gevaarlijke stoffen vervoerde.

Elektriciteitskasten
Volgens een verslaggever ter plaatse probeerden hulpdiensten de locomotief te verplaatsen zodat deze weg kwam bij elektriciteitskasten. Het sein brand meester werd om 08:15 uur gegeven. Daarmee is het grootste gevaar geweken.

De NS laat weten dat de beperkingen voorbij zijn. De treinen rijden vanaf 10:00 uur weer volgens de gewone dienstregelingen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen