Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in locomotief: treinverkeer Venlo lag uren plat

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:12

De brandweer is vrijdagmorgen massaal uitgerukt voor een locomotief die in brand is gevlogen op het centraal station in Venlo. Hierdoor lag het treinverkeer rondom Venlo uren plat.

De brand ontstond rond 06:55 uur.

Stootblok
Volgens een woordvoerder van de brandweer is de Duitse locomotief tegen een stootblok gereden. Een stootblok dient als blokkade op het spoor, zodat treinen op het station niet door kunnen schieten. Bij de botsing zou een gasleiding zijn geraakt waarna een gasbrand in het voorste gedeelte van de locomotief is ontstaan.

Gevaarlijke stoffen
De brandweer schaalde binnen tien minuten flink op. Daarnaast werd een ambulance uit voorzorg gealarmeerd. De machinist zat in de trein en is volgens de brandweerwoordvoerder niet gewond geraakt. Ook laat de brandweer weten dat de locomotief geen gevaarlijke stoffen vervoerde.

Elektriciteitskasten
Volgens een verslaggever ter plaatse probeerden hulpdiensten de locomotief te verplaatsen zodat deze weg kwam bij elektriciteitskasten. Het sein brand meester werd om 08:15 uur gegeven. Daarmee is het grootste gevaar geweken.

De NS laat weten dat de beperkingen voorbij zijn. De treinen rijden vanaf 10:00 uur weer volgens de gewone dienstregelingen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen