Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in locomotief: treinverkeer Venlo lag uren plat

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 7:12

De brandweer is vrijdagmorgen massaal uitgerukt voor een locomotief die in brand is gevlogen op het centraal station in Venlo. Hierdoor lag het treinverkeer rondom Venlo uren plat.

De brand ontstond rond 06:55 uur.

Stootblok
Volgens een woordvoerder van de brandweer is de Duitse locomotief tegen een stootblok gereden. Een stootblok dient als blokkade op het spoor, zodat treinen op het station niet door kunnen schieten. Bij de botsing zou een gasleiding zijn geraakt waarna een gasbrand in het voorste gedeelte van de locomotief is ontstaan.

Gevaarlijke stoffen
De brandweer schaalde binnen tien minuten flink op. Daarnaast werd een ambulance uit voorzorg gealarmeerd. De machinist zat in de trein en is volgens de brandweerwoordvoerder niet gewond geraakt. Ook laat de brandweer weten dat de locomotief geen gevaarlijke stoffen vervoerde.

Elektriciteitskasten
Volgens een verslaggever ter plaatse probeerden hulpdiensten de locomotief te verplaatsen zodat deze weg kwam bij elektriciteitskasten. Het sein brand meester werd om 08:15 uur gegeven. Daarmee is het grootste gevaar geweken.

De NS laat weten dat de beperkingen voorbij zijn. De treinen rijden vanaf 10:00 uur weer volgens de gewone dienstregelingen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen