Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in leegstaande loods Brunssum onder controle

Geplaatst opzondag 15 augustus 2021 - 20:38

In een leegstaande loods aan de Kranenpool in Brunssum is zondagavond brand uitgebroken.

De melding van de brand kwam rond 20:15 uur binnen. Al gauw werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

Blusvoertuigen
Meerdere blusvoertuigen waren aanwezig om de vlammen te doven. Korpsen uit onder meer Kerkrade, Schinveld en Schinnen werden gealarmeerd om assistentie te verlenen.

Rookontwikkeling
Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg was er sprake van flinke rookontwikkeling. "Blijf uit de rook!", waarschuwde de veiligheidsregio. De brand was rond 21:30 uur onder controle.

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is de verspreiding van de asbest beperkt gebleven tot het terrein zelf. "Het levert geen gevaar op voor de omgeving", aldus de brandweerwoordvoerder. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Drugsafval
Begin juni woedde er in een verlaten bedrijfsgebouw aan de Kranenpool ook al een brand. Het ging om een loods waar eerder 35.000 liter afval van synthetische drugsproductie is gedumpt.

De brand van zondagavond was niet in diezelfde loods.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen