Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Kerkrade na ruim 24 uur geblust

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 7:27

Rond 6.30 uur vrijdagmorgen is het sein brand meester gegeven bij de grote brand op het bedrijfsterrein van Janssen Infra in Kerkrade.

De brandweer is ruim 24 uur in ploegendiensten bezig geweest om de brand onder controle te krijgen. Dat had te maken met de complexiteit van de brand. Ook de fikse regenbuien die donderdagavond over Kerkrade en omgeving trokken, hielpen de brandweer niet het vuur onder controle te krijgen.

Nablussen
Voorlopig zijn de brandweermannen nog bezig met het nablussen van de brand op industrieterrein Willem-Sophia. Het vuur ontstond in een loods waarin containers met brandbaar afval stonden, en sloeg over naar twee andere loodsen. Die waren onbereikbaar voor de blusploegen. Daarom moesten de loodsen stuk voor stuk worden afgebroken. Vervolgens werden de resten uit elkaar getrokken en geblust.

Brandende loodsen op bedrijventerrein Willem-Sophia in Kerkrade.
Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand jachthaven Roermond onder controle
Treinen stoppen niet in Roermond vanwege asbestgevaar
Blussen brand Kerkrade gaat hele dag duren
Ziekenhuis Heerlen sluit operatiekamers vanwege brand
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen