Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Kasteel Limbricht gooit roet in feestje van eigenaar

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 15:52

Eigenaar van Kasteel Limbricht Igor Stel was maandagavond een feestje aan het vieren toen er plotseling brand uitbrak in de keuken van zijn bedrijf.

"Ik was mijn nieuwe titel aan het vieren met een etentje. Tussen het voor- en nagerecht werd ik gebeld over de brand", vertelt de eigenaar aan L1.

Meest Markante Horecaondernemer
Stel werd maandagavond tijdens de BBB, de oudste horeca vakbeurs van Nederland, in Maastricht door zijn collega’s uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Limburg. En juist op dat moment sloeg de vlam in de pan in zijn horecaonderneming. "We nemen aan dat er nog een waakvlam brandde. Iemand heeft daar met de beste bedoelingen een plastic krat in de buurt gezet, waarna deze in brand is gevlogen en de vlammen over zijn geslagen naar het fornuis."

Lees ook: Korte brand in kasteel Limbricht

Zwartgeblakerde keuken
De eigenaar van het kasteel is blij dat de brandweer snel ter plaatse was. "De brand was snel onder controle waardoor de schade te overzien is. Het historische pand is niet beschadigd en gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De keuken is zwartgeblakerd, maar we kunnen in bedrijf blijven." Stel verwacht dat de schade zal oplopen tot zo'n 10.000 tot 15.000 euro.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen