Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Harrie Meers Huis: vijf jaar cel geëist

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 17:25

Tegen Heerlenaar Leon B. is donderdag vijf jaar cel geëist voor brandstichting in een woning boven het gemeenschapshuis in Hoensbroek.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man stichtte afgelopen zomer brand in een woning boven het gemeenschapshuis Harrie Meers Huis. Dat raakte daardoor zwaar beschadigd.

Bipolair
Uit een analyse van justitie blijkt dat de man een bipolaire persoonlijkheid heeft, schrijft De Limburger. B. wilde verder niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek.

Lees hier ook: Brandweer rukt uit voor uitslaande brand in woning

Bankje
Volgens de officier van justitie bekende de Heerlenaar de brandstichting meteen aan de politie. Hij zat op een bankje voor het politiebureau te wachten tot het openging om zijn bekentenis af te leggen. Ondertussen was de brandweer nog volop bezig om de brand te blussen, meldt de krant.

Vrijspraak
De advocaat van B. pleit volgens de krant voor vrijspraak, omdat er geen sporen van de brand zijn gevonden op zijn lichaam. Ook stelt hij dat de bekentenis van de Heerlenaar niet zomaar voor waar moet worden aangenomen.

De uitspraak is over twee weken.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen