Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Harrie Meers Huis: vijf jaar cel geëist

Geplaatst opdonderdag 1 november 2018 - 17:25

Tegen Heerlenaar Leon B. is donderdag vijf jaar cel geëist voor brandstichting in een woning boven het gemeenschapshuis in Hoensbroek.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man stichtte afgelopen zomer brand in een woning boven het gemeenschapshuis Harrie Meers Huis. Dat raakte daardoor zwaar beschadigd.

Bipolair
Uit een analyse van justitie blijkt dat de man een bipolaire persoonlijkheid heeft, schrijft De Limburger. B. wilde verder niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek.

Lees hier ook: Brandweer rukt uit voor uitslaande brand in woning

Bankje
Volgens de officier van justitie bekende de Heerlenaar de brandstichting meteen aan de politie. Hij zat op een bankje voor het politiebureau te wachten tot het openging om zijn bekentenis af te leggen. Ondertussen was de brandweer nog volop bezig om de brand te blussen, meldt de krant.

Vrijspraak
De advocaat van B. pleit volgens de krant voor vrijspraak, omdat er geen sporen van de brand zijn gevonden op zijn lichaam. Ook stelt hij dat de bekentenis van de Heerlenaar niet zomaar voor waar moet worden aangenomen.

De uitspraak is over twee weken.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen