Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Haelen onder controle, nablussen duurt voort

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 10:26

De brand bij een metaalrecyclingbedrijf in Haelen is onder controle, al verwacht de brandweer dat het nablussen nog de hele dag duurt.

Niemand raakte bij de brand op het bedrijf aan De Giesel gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Om de stapel metaal te kunnen blussen trekt de brandweer met een grijper het metaal uit elkaar.

Video: Fer Traugott

Lees ook: Grote brand bij metaalrecyclingbedrijf Haelen

Woonhuis
De brand in een stapel autowrakken werd rond 5:30 uur ontdekt. Uit de wijde omtrek kwamen blusploegen om de vlammen te bestrijden en te voorkomen dat het vuur zou overslaan op een woonhuis naast het bedrijf. De bewoonster werd gewaarschuwd door degene die ook de brand doorbelde naar het alarmnummer.

Rook
Tijdens het nablussen van de brand op bedrijventerrein Windmolenven komt er nog steeds rook vrij, die over Haelen trekt. De brandweer adviseert daarom ramen en deuren dicht te houden, al zijn er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen