Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand en zoutzuurlek in loods, geen gevaar voor omgeving

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 8:50

Bij een brand in een loods in Stein heeft de brandweer maandagochtend een lek moeten dichten.

Er werd iets na 07:00 uur alarm geslagen voor een vrijgekomen gevaarlijke stof. Het bleek uiteindelijk te gaan om zoutzuur.

Lek
De brand woedde bij een metaalbedrijf aan de Nijverheidsweg, waar verschillende producten verzinkt worden. Het vuur was snel onder controle. "Vervolgens heeft de brandweer de zoutzuurlekkage in een lekbak gedicht", aldus een woordvoerder van de Brandweer Zuid-Limburg.

Metingen
Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer verrichte voor de zekerheid nog metingen, waaruit bleek dat er geen gevaar was voor de directe omgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen