Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand en zoutzuurlek in loods, geen gevaar voor omgeving

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 8:50

Bij een brand in een loods in Stein heeft de brandweer maandagochtend een lek moeten dichten.

Er werd iets na 07:00 uur alarm geslagen voor een vrijgekomen gevaarlijke stof. Het bleek uiteindelijk te gaan om zoutzuur.

Lek
De brand woedde bij een metaalbedrijf aan de Nijverheidsweg, waar verschillende producten verzinkt worden. Het vuur was snel onder controle. "Vervolgens heeft de brandweer de zoutzuurlekkage in een lekbak gedicht", aldus een woordvoerder van de Brandweer Zuid-Limburg.

Metingen
Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer verrichte voor de zekerheid nog metingen, waaruit bleek dat er geen gevaar was voor de directe omgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen