Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand en zoutzuurlek in loods, geen gevaar voor omgeving

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 8:50

Bij een brand in een loods in Stein heeft de brandweer maandagochtend een lek moeten dichten.

Er werd iets na 07:00 uur alarm geslagen voor een vrijgekomen gevaarlijke stof. Het bleek uiteindelijk te gaan om zoutzuur.

Lek
De brand woedde bij een metaalbedrijf aan de Nijverheidsweg, waar verschillende producten verzinkt worden. Het vuur was snel onder controle. "Vervolgens heeft de brandweer de zoutzuurlekkage in een lekbak gedicht", aldus een woordvoerder van de Brandweer Zuid-Limburg.

Metingen
Bij het incident raakte niemand gewond. De brandweer verrichte voor de zekerheid nog metingen, waaruit bleek dat er geen gevaar was voor de directe omgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen