Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Deurnese Peel niet onder controle: Chinook ingezet

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 8:16

De brand in de Deurnese Peel bij Griendtsveen is dinsdagochtend nog niet onder controle. Een tweede Chinook-helikopter is vertrokken vanaf vliegbasis Gilze-Rijen om te assisteren bij het blussen.

Op dit moment zijn er nog steeds twee brandhaarden. Inmiddels is zo'n 150 hectare van het natuurgebied verbrand. De vuurlinie verplaatst zich nog, mede door de harde wind.

Meer plaatsen
Tientallen brandweerlieden zijn de hele nacht bezig geweest om de grote brand in het natuurgebied onder controle te krijgen. Nu woedt er nog op twee plekken, zoals op de verhoogde dijk in de Mariapeel. De brandweer creƫert een zogenoemde stoplijn om de brand tegen te houden en te voorkomen dat het vuur verder uitbreidt. Staatsbosbeheer is bezig met snoeien om daarmee de brand zo klein mogelijk te houden.

Video: SQ Vision

Zelf aangestoken
Maandagmiddag rond 12:30 uur brak er brand uit bij Griendtsveen, zo was de eerste melding. Brandweerkorpsen uit Noord-Limburg werden ook opgetrommeld. De brand heeft zich uitgestrekt over een natuurgebied van zo'n 100 hectare, zo'n 100 voetbalvelden. Dat gebied is inmiddels veel groter geworden. "We hebben zelfs stukken van het gebied zelf aangestoken om zo het vuur te stoppen, maar dat is niet gelukt. We krijgen het vuur niet de kant op die we willen", aldus brandweerwoordvoerder Thijs Verheul tegen Omroep Brabant.

Lees ook: Helikopters Defensie gaan natuurbrand Griendtsveen blussen

Een blushelikopter van de Luchtmacht wordt, net als maandag, weer ingezet om te blussen met een grote waterzak van 10.000 liter.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen