Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Deurnese Peel niet onder controle: Chinook ingezet

Geplaatst opdinsdag 21 april 2020 - 8:16

De brand in de Deurnese Peel bij Griendtsveen is dinsdagochtend nog niet onder controle. Een tweede Chinook-helikopter is vertrokken vanaf vliegbasis Gilze-Rijen om te assisteren bij het blussen.

Op dit moment zijn er nog steeds twee brandhaarden. Inmiddels is zo'n 150 hectare van het natuurgebied verbrand. De vuurlinie verplaatst zich nog, mede door de harde wind.

Meer plaatsen
Tientallen brandweerlieden zijn de hele nacht bezig geweest om de grote brand in het natuurgebied onder controle te krijgen. Nu woedt er nog op twee plekken, zoals op de verhoogde dijk in de Mariapeel. De brandweer creƫert een zogenoemde stoplijn om de brand tegen te houden en te voorkomen dat het vuur verder uitbreidt. Staatsbosbeheer is bezig met snoeien om daarmee de brand zo klein mogelijk te houden.

Video: SQ Vision

Zelf aangestoken
Maandagmiddag rond 12:30 uur brak er brand uit bij Griendtsveen, zo was de eerste melding. Brandweerkorpsen uit Noord-Limburg werden ook opgetrommeld. De brand heeft zich uitgestrekt over een natuurgebied van zo'n 100 hectare, zo'n 100 voetbalvelden. Dat gebied is inmiddels veel groter geworden. "We hebben zelfs stukken van het gebied zelf aangestoken om zo het vuur te stoppen, maar dat is niet gelukt. We krijgen het vuur niet de kant op die we willen", aldus brandweerwoordvoerder Thijs Verheul tegen Omroep Brabant.

Lees ook: Helikopters Defensie gaan natuurbrand Griendtsveen blussen

Een blushelikopter van de Luchtmacht wordt, net als maandag, weer ingezet om te blussen met een grote waterzak van 10.000 liter.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen