Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Brunssummerheide onder controle

Geplaatst opzaterdag 22 augustus 2020 - 17:26

Op de Brunssummerheide bij de Heikop heeft zaterdagavond een natuurbrand gewoed. Het ging om een gebied van ongeveer 150 bij 450 meter.

Even na 16:30 uur werd de brandweer gealarmeerd. Rond 21:30 uur was de brand onder controle. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig en zal nog een tijd bezig zijn met het nablussen en nathouden van de bodem.

Video: Track88

Lastig te bereiken
Het is volgens een woordvoerder een onherbergzaam gebied, waardoor het lastig te bereiken was. In het gebied zit een hoogteverschil van tussen de dertig en veertig meter, wat het blussen ook bemoeilijkt.

Omsingeld
De brandweer had de brand omsingeld om zo meter voor meter de heide te blussen. Er is niemand gewond geraakt. Waardoor de brand kon ontstaan, is nog niet bekend.

Drone
In eerste instantie leek het te gaan om een gebied van ongeveer twintig vierkante meter heide. Later bleek het gebied dat in brand staat groter te zijn. De brandweer bekeek met een drone vanuit de lucht hoe groot het gebied daadwerkelijk was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen