Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 8:15

De grote brand die sinds de nacht van maandag op dinsdag woedt op een bedrijventerrein in Blerick, is onder controle.

Rond 07:30 uur werd door de brandweer het sein brand meester gegeven. Tegen 13:00 was de brandweer alleen nog aan het nablussen.

Er woeden nog enkele kleine brandhaarden, maar de brandweer is er in geslaagd om het vuur onder controle te krijgen. Een gedeelte van het bedrijfspand van AHC Benelux is ingestort.

Oranje gebied
Ook is het zogeheten 'oranje gebied', waarin mensen ramen en deuren en ventilatiesystemen gesloten moeten houden, verkleind. Die maatregelen blijven vooralsnog wel van kracht, omdat er bij de brand schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Lees ook: Inwoners in delen Blerick moeten binnen blijven door brand

Vrijgegeven
Al relatief snel werd ten zuiden van de
Groot Bollerweg, kruising Venrayseweg tot Eindhovenseweg en ten westen van de Venrayseweg is het gebied vrijgegeven. Het 'oranje gebied' is daarna voortdurend verder verkleind. Om 12:45 uur waren alleen nog AHC Benelux, het bijbehorend terrein en een aangrenzend pand afgezet.

Zwembad
Inwoners die in de buurt van de brand wonen vragen zich nu af ze het water in hun zwembad moeten vervangen. Volgens de brandweer is dat niet per se nodig. Het hoeft alleen schoongemaakt te worden als er roet of aanslag in zit. Ook groenten uit de moestuin kan na drie keer goed afspoelen gegeten worden.

Treinverkeer
Het treinverkeer op station Blerick is, sinds de brand onder controle is, weer opgestart. Daar stopten een tijdje geen treinen vanwege de brand. Daarnaast vaart de scheepvaart ook weer in de Maas.

Lees ook: Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Rookwolken
Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. "Er zijn hier dikke zwarte rookwolken te zien", aldus een omstander. Ondertussen is de rookontwikkeling sterk afgenomen, melden omstanders.

Video: L1 / 1Limburg

Monsters
Het RIVM heeft rond 10:30 uur laten weten dat zij testen hebben gedaan naar de stoffen die zijn vrijgekomen. "We hebben monsters genomen en op basis van de resultaten weet de brandweer wat ze kunnen doen en welke maatregelen ze moeten treffen. Wat voor gevolgen de vrijgekomen gifstoffen hebben, hangt af van verschillende factoren", laat een woordvoerder weten.

Resultaten
De resultaten van de monsters worden door de Veiligheidsregio Limburg-Noord in de loop van dinsdagmiddag verwacht. "Intussen zal het oranje gebied nog wel wat kleiner worden en als we de resultaten binnen hebben, zal het oranje gebied zich naar verwachting beperken tot het gebied waar de brand heeft plaatsgevonden," aldus Wim Janssen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen