Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand Blerick onder controle, 'oranje gebied' verkleind

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 8:15

De grote brand die sinds de nacht van maandag op dinsdag woedt op een bedrijventerrein in Blerick, is onder controle.

Rond 07:30 uur werd door de brandweer het sein brand meester gegeven. Tegen 13:00 was de brandweer alleen nog aan het nablussen.

Er woeden nog enkele kleine brandhaarden, maar de brandweer is er in geslaagd om het vuur onder controle te krijgen. Een gedeelte van het bedrijfspand van AHC Benelux is ingestort.

Oranje gebied
Ook is het zogeheten 'oranje gebied', waarin mensen ramen en deuren en ventilatiesystemen gesloten moeten houden, verkleind. Die maatregelen blijven vooralsnog wel van kracht, omdat er bij de brand schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Lees ook: Inwoners in delen Blerick moeten binnen blijven door brand

Vrijgegeven
Al relatief snel werd ten zuiden van de
Groot Bollerweg, kruising Venrayseweg tot Eindhovenseweg en ten westen van de Venrayseweg is het gebied vrijgegeven. Het 'oranje gebied' is daarna voortdurend verder verkleind. Om 12:45 uur waren alleen nog AHC Benelux, het bijbehorend terrein en een aangrenzend pand afgezet.

Zwembad
Inwoners die in de buurt van de brand wonen vragen zich nu af ze het water in hun zwembad moeten vervangen. Volgens de brandweer is dat niet per se nodig. Het hoeft alleen schoongemaakt te worden als er roet of aanslag in zit. Ook groenten uit de moestuin kan na drie keer goed afspoelen gegeten worden.

Treinverkeer
Het treinverkeer op station Blerick is, sinds de brand onder controle is, weer opgestart. Daar stopten een tijdje geen treinen vanwege de brand. Daarnaast vaart de scheepvaart ook weer in de Maas.

Lees ook: Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Rookwolken
Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. "Er zijn hier dikke zwarte rookwolken te zien", aldus een omstander. Ondertussen is de rookontwikkeling sterk afgenomen, melden omstanders.

Video: L1 / 1Limburg

Monsters
Het RIVM heeft rond 10:30 uur laten weten dat zij testen hebben gedaan naar de stoffen die zijn vrijgekomen. "We hebben monsters genomen en op basis van de resultaten weet de brandweer wat ze kunnen doen en welke maatregelen ze moeten treffen. Wat voor gevolgen de vrijgekomen gifstoffen hebben, hangt af van verschillende factoren", laat een woordvoerder weten.

Resultaten
De resultaten van de monsters worden door de Veiligheidsregio Limburg-Noord in de loop van dinsdagmiddag verwacht. "Intussen zal het oranje gebied nog wel wat kleiner worden en als we de resultaten binnen hebben, zal het oranje gebied zich naar verwachting beperken tot het gebied waar de brand heeft plaatsgevonden," aldus Wim Janssen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen