Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Brand bij machinefabriek VDL in Swalmen

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 9:31

Dinsdagochtend heeft brand gewoed bij machinefabriek VDL Konings in Swalmen.

Ontruiming
Het vuur woedde in het filter van een afzuiginstallatie van het bedrijf aan de Bosstraat. Medewerkers probeerden de brand eerst nog zelf te blussen, maar moesten toch de brandweer inschakelen. Twee productiehallen kwamen vol rook te staan. De ongeveer 50 werknemers moesten allemaal naar buiten.

Luchten
De brand was snel onder controle. Maar daarna moesten de hallen nog gelucht worden om de rook er weer uit te krijgen. Niemand raakte gewond.

Video: Track '88

Groot Alarm
De brand brak dinsdagochtend even na 9:00 uur uit, mogelijk doordat een vonk van het lassen in de afzuiging sloeg. Aanvankelijk leek het nog mee te vallen, maar na een kwartier sloeg de brandweer groot alarm. Verschillende blusploegen rukten uit om de brand te bestrijden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen