Overslaan en naar de inhoud gaan

'Brand bij autosloperij in Venlo is aangestoken'

Geplaatst opzondag 9 oktober 2016 - 16:15

De brand bij Heijnen Motors aan de Kaldenkerkerweg in Venlo is aangestoken. Een andere oorzaak voor de brand is niet te verzinnen.

Dat zegt eigenaar Heijnen van de autosloperij waar de brand zondagmiddag rond 14:15 uur uitbrak. Hij vermoedt dat jongeren aan de achterkant van het afgesloten terrein binnen zijn gekomen. Een caravan op het terrein was helemaal overhoop gehaald.

Evacuatie
Nu de brand bijna is geblust, blijft de rook hangen. De omgeving wordt daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De buren binnen honderd meter worden geëvacueerd. Er wordt gepoogd een NL alert te doen uitgaan maar de techniek faalt. Er wordt geprobeerd om het alert via Limburg Zuid te versturen.

Lees ook: Grote brand autosloperij Venlo in verre omtrek te zien.

Zo'n twee uur na het uitbreken van de grote brand in Venlo, komen er nog steeds brandweerwagens uit Nederland en Duitsland aan bij het recyclebedrijf aan de Kaldenkerkerweg.

Waterput
De Duitse brandweer zorgt vooral voor bluswater. Er is te weinig water omdat de waterput bij het bedrijf niet is te vinden. Mogelijk is die bij de reconstructie van de weg enkele jaren geleden onder het asfalt terecht gekomen.

Veel rook
De sloopauto's hebben geen banden meer en ook de tanks zijn verwijderd voor de auto's worden opgeslagen. Vooral de bekleding zorgt voor rook. De dikke rookwolk trekt over het nabijgelegen verpleeghuis Maria Auxiliatrix richting Kaldenkerken. Daar verrichten Duitse meetploegen metingen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie: 'Brand autosloperij Venlo was brandstichting'
'Verdachte personen renden weg bij brand Venlo'
Brand Venlo Heijnen Motors Autosloperij (9 oktober 2016)
Grote brand bij autosloperij onder controle
Brandweer redt poezen (30 december 2016)
Brandweer redt vier poezen uit brandende woning
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen