1Lunch 22 juli

1Lunch: Limburgse boeren op weg naar RIVM

Politie vindt hennepplanten in maïsveld, een gewapende supermarktoverval in Hoensbroek en bijna alle Limburgse derby's vinden plaats in 2021. Dit en meer in de 1Lunch.

Bierbrouwerij Brand Wijlre
Brand-brouwerij wil verwarming delen met Wijlre

De bierbrouwerij van Brand in Wijlre gaat in de toekomst mogelijk een biomassacentrale delen met de inwoners van Wijlre.

Thijs Brand
Thijs Brand ontvangt Orde van de Gulden Humor

Thijs Brand, voormalig directeur van bierbrouwerij Brand Bier, heeft zaterdagmiddag de Orde van de Gulden Humor in ontvangst genomen bij de bijeenkomst van carnavalsvereniging de Baeker Pottentaote in Beek.

Limburgs café tapt het liefst lokaal

De Limburgse cafés tappen het liefst een biertje uit de eigen regio, zo blijkt uit een onderzoek van Datlinq.

Uitbater iconisch theater La Bonbonnière verlaat het podium

De voormalige stadsschouwburg in Maastricht, La Bonbonnière, wordt voorlopig niet gebruikt. Meerdere nog geplande evenementen zijn afgeblazen of worden verplaatst.

Dit is de best gewaardeerde Limburgse brouwerij

De beste brouwerij van Limburg? Dat is Brouwerij d'Ooijevaer uit Gennep volgens bierdrinkers zelf.

Oud-brouwer Brand krijgt Orde van de Gulden Humor

Voormalig directeur Thijs Brand van bierbrouwerij Brand Bier uit Wijlre krijgt de hoogste carnavalsonderscheiding van Limburg, de Orde van de Gulden Humor.

Dubbel goud voor bier Hertog Jan, goud voor Brand

Bierbrouwerij Hertog Jan is tijdens de Dutch Beer Challenge beloond met twee keer goud, een keer zilver en een keer brons.

Brand bier gebrouwen sinds 1340? Historisch leugentje

Brand gaat er prat op: ze hebben de oudste bierbrouwerij van Nederland. De historische wortels liggen volgens de bierbrouwer uit Wijlre in de 14e eeuw. Mooie marketing, maar er is één probleempje: het is niet waar.

Niks speciaalbier, Brand komt met nieuwe pils

Brand Bier heeft maandag een nieuwe pils gelanceerd. Ongefilterd pilsener is de naam.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten