Overslaan en naar de inhoud gaan

Bram Tankink medekoersdirecteur Volta Limburg Classic

Geplaatst opvrijdag 6 maart 2020 - 17:01

Voormalig wielrenner Bram Tankink wordt medekoersdirecteur van de Volta Limburg Classic. Hij gaat samen met de huidige koersdirecteur Roy Packbier de wedstrijd op zaterdag 4 april vanuit de auto leiden.

Tankink is blij dat hij deze mooi kans van de organisatie van de Limburgse koers krijgt. "Het is weer een mooie vervolgstap in mijn carrière."

Lange loopbaan
Tankink was achttien seizoenen profwielrenner, voornamelijk bij Jumbo-Visma en voorlopers Rabobank en Belkin. In het najaar van 2018 beëindigde hij zijn actieve loopbaan. De voormalige wielrenner woont al jaren in de Limburgse regio en kent alle wegen op zijn duimpje.

Twee keer deelgenomen aan Volta Limburg Classic
Tankink heeft als renner twee keer deelgenomen aan de wielerkoers in Zuid-Limburg. Hij herinnert zich nog goed dat hij in beide edities in de kopgroep reed. "Een renner die in deze koers voorop rijdt, is per definitie een goede renner."

Leuk om de koers van voren te zien
Tankink was in zijn loopbaan meestal helper van de kopmannen. Op moment dat de finale begon, zat het werk van de uit Haaksbergen afkomstige renner er meestal op. Daarom grapt hij tijdens de bekendmaking ook: "Is ook wel eens lekker om vooraan te rijden in de wedstrijd. Dan zie ik de koers ook eens van voren, wat daar allemaal gebeurt." De koersdirecteur rijdt immers met zijn auto altijd achter de koplopers.

Met de vlag zwaaien
De beide koersdirecteuren zullen de taken in de race onderling verdelen. Tankink geeft wel al aan dat hij bij de start van de koers graag met de vlag wil zwaaien, ten teken dat de wedstrijd begonnen is.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen