Overslaan en naar de inhoud gaan

Bram Moszkowicz vindt dat hij een tweede kans verdient

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 10:35

Bram Moszkowicz, die in 2013 door het Hof van Discipline uit zijn ambt werd gezet, vindt dat hij een tweede kans verdient als advocaat.

Dit zegt hij in het programma 5 Jaar Later.

Presentator Beau van Erven Dorens voelt de voormalig strafpleiter flink aan de tand. "Ik vind nu zo’n vijf jaar later, ik mijn vak niet heb mogen uitoefenen, ik een tweede kans zou verdienen", zo zegt Moszkowicz.

Persoonlijke spullen
Ook vertelt hij emotioneel over de periode na de schrapping. "Op het moment dat je wordt geschrapt mag je je kantoor niet meer in en geen cliënt meer bellen. Alleen wilde het vervelende feit dat ik boven mijn kantoor woonde. Je gaat op de Herengracht in Amsterdam dat prachtige pand binnen, maar dan moet je wel langs je kantoor om vervolgens naar het appartement te gaan waar ik woonde. Ik weet nog wel dat ik afscheid heb genomen van mijn werkkamer, ik wat persoonlijke spullen heb meegenomen en naar mijn appartement ben gegaan."

Koken
Op dat moment staan zijn kinderen voor hem klaar. "Mijn kinderen die waren er binnen een half uur. En mijn dochter die destijds haar eigen problemen had, ging voor mij koken. Nathan en Mischa, mijn twee zonen, die gingen met mij praten", vertelt de voormalig strafpleiter uit Maastricht emotioneel.

Financieel
Ook financieel volgt een zware periode, doordat Moszkowicz geen werk meer heeft. "Mijn huizen zijn verkocht, mijn inboedel is verkocht, ik heb een overeenkomst met de fiscus waaraan ik afdraag. Ik leef op een ander niveau nu, en dat maakt mij niet minder gelukkig."

Gelukkig
Inmiddels woont de voormalig advocaat met zijn vriendin Nienke Hoogervorst samen in de buurt van Nieuwe Sluis. Nienke won in 2005 het programma 'De Nieuwe Moszkowicz' en heeft nu haar eigen advocatenkantoor. "Ik ben heel gelukkig met Nienke. Ik heb altijd liefde voor haar gehad. Het is echt iemand, als je die aan je zijde hebt, kun je de oorlog winnen. Daar kun je bij onderduiken, zoals mijn vader zou zeggen."

Talkshow
Moszkowicz is begonnen met een eigen juridische advies praktijk, maar hoopt stiekem ook nog wel een keertje een talkshow te mogen presenteren. "Het was niet een droom, maar ik heb het altijd wel – ook toen ik advocaat was – gewild." Moszkowicz richt zich vervolgens tot Van Erven Dorens: "Ik vind dat wat jij doet en als je dat goed doet, dan lijkt het me geweldig om te maken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten