Overslaan en naar de inhoud gaan

Bram Moszkowicz gepresenteerd als voorman VNL

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 11:35

Bram Moszkowicz heeft zich dinsdagochtend officieel gepresenteerd als de nieuwe politiek leider van Voor Nederland (VNL).

De Maastrichtse oud-advocaat maakte op de tonen van de Frank Sinatra-evergreen That's Life zijn opwachting in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

Emotionele speech
Moszkowicz hield een emotionele speech over zijn drijfveren en de keuze voor het de politiek. "Eerst wilde ik cliënten bijstaan, nu burgers", aldus de gewezen strafpleiter. "Ik ben bevrijd van de angst, ik ben klaar voor de politiek."

Leugentjes
De kersverse politiek leider deed gelijk zijn eerste belofte. "Uit mijn mond geen 'géén commentaar', geen leugentjes."

Geen advocaat meer
Bram Moszkowicz werd twee jaar geleden definitief 'van het tableau geschrapt' en mag zich sindsdien geen advocaat meer noemen. In de tussentijd hield hij zich bezig met televisieklussen en het schrijven van een roman. Volgens Moszkowicz maakt het feit dat hij uit zijn ambt is gezet hem niet onbetrouwbaar.

Louis Bontes
De komst van de ex-advocaat naar het Binnenhof wordt niet door iedereen op prijs gesteld. VNL-oprichter Louis Bontes vertrok maandag omdat hij zich niet kan vinden in keuze voor de nieuwe voorman.

Lees ook: Laurence Stassen naar nieuwe partij VNL

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moszkowicz helpt VNL aan één zetel in peiling
Wilders niet bang voor nieuwe tegenstander Moszkowicz
Bram Moszkowicz: 'Ik moest pleiten voor de doodstraf'
Moszkowicz: ik keer terug in de rechtszaal
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen