Overslaan en naar de inhoud gaan

Bram Moszkowicz dreigt persoonlijk failliet te gaan

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 9:11

Ex-advocaat Bram Moszkowicz dreigt persoonlijk failliet te gaan.

Twee schuldeisers hebben het persoonlijk faillissement van de oorspronkelijk uit Maastricht afkomstige Moszkowicz aangevraagd, meldt de Volkskrant. De zaak dient dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Vastgoedbedrijf en Donald G.
Wie de twee schuldeisers zijn, wil advocaat Maarten Blok niet zeggen. Volgens betrokkenen gaat het echter om een vastgoedbedrijf dat nog een paar duizend euro van Moszkowicz claimt en Donald G., een voormalig cliënt van Moszkowicz, die nog 35 duizend euro van de bekende ex-advocaat wil hebben.

De voormalig strafpleiter ontkent dat hij geld van G. heeft geleend. G. stapte vorig jaar naar de rechter. Die gaf hem gelijk en oordeelde dat Moszkowicz dit geld moet terugbetalen.

Belastingontduiking
Moszkowicz verkeert al langer in grote financiële problemen. In 2012 kreeg hij een boete en een naheffing van de fiscus wegens het ontduiken van belasting in de periode 2002-2006.

Schuld van 3 ton
Om zijn schuld te voldoen, werd het kantoorpand aan de Herengracht in Amsterdam vorig jaar verkocht voor 2,6 miljoen euro. Dit pand was mede-eigendom van zijn broers Max jr. en David. Met de opbrengst betaalde Moszkowicz een deel van zijn schuld aan de fiscus af. Hij heeft nog een bedrag van drie ton openstaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zitting over faillissement Moszkowicz gaat niet door
Zaak faillissement Moszkowicz niet van de baan
Bram Moszkowicz vraagt zakelijk faillissement aan
Pand Moszkowicz in Maastricht voor miljoen verkocht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen